A cink-oxid finom, fehér ásványi por, amely mattabb, szárazabb érzetet és fedőbb karaktert adhat a saját készítésű kozmetikumoknak. Krémdezodorokhoz, arcpakolásokhoz, krémekhez és szappanokhoz is jól használható, a 100 g-os kiszerelés pedig rendszeresebb felhasználáshoz is praktikus választás.
Mi ez a termék?
A Cink-oxid 100 g finom szemcséjű, fehér ásványi por, amely többféle natúrkozmetikum készítéséhez használható. Mattító és fedő jellege miatt krémdezodorokban, arcpakolásokban, krémekben és ásványi jellegű formulákban is helyet kaphat, szappankészítésnél pedig világosabb, opálosabb megjelenést adhat a kész terméknek.
Vízben nem oldódik, ezért a receptben egyenletesen kell eloszlatni. Olajos, krémes vagy poralapú formulákban is jól használható, ha a receptnek megfelelő módon előzetesen simára kevered.
A 100 g-os kiszerelés jó választás lehet, ha rendszeresen készítesz krémdezodort, arcpakolást vagy más cink-oxidot tartalmazó kozmetikumot.
Mire használhatod?
-
Krémdezodorokhoz: a poralapú összetevők egyikeként mattabb, szárazabb érzetű formula kialakításában lehet szerepe.
-
Arcpakolásokhoz: agyagokkal és más por alakú alapanyagokkal kombinálva fedőbb, mattabb karaktert adhat a készítménynek.
-
Krémekhez és balzsamokhoz: olyan receptekben használható, ahol ásványi por hozzáadásával szeretnéd módosítani a készítmény érzetét vagy megjelenését.
-
Szappankészítéshez: világosabb, fehérebb vagy opálosabb megjelenés kialakításához használható.
-
Ásványi smink jellegű receptekhez: fedőképességet és mattabb összhatást adó ásványi komponensként is használható.
Neked ajánljuk
-
Ha rendszeresen készítesz krémdezodort, arcpakolást vagy más poralapú kozmetikumot.
-
Ha mattabb, fedőbb karaktert szeretnél adni egy receptnek.
-
Ha szappanban világosabb, opálosabb megjelenést szeretnél kialakítani.
-
Ha a kisebb kiszerelésnél gazdaságosabb mennyiséget keresel több recept elkészítéséhez.
Hogyan használd?
-
A cink-oxid nagyon finom por, ezért lassan és óvatosan mérd ki, hogy minél kevésbé szálljon a levegőben.
-
Egyenletesebb eloszlást érhetsz el, ha először kis mennyiségű, a recepthez illő olajjal vagy más folyékony összetevővel simára kevered, majd ezt dolgozod a teljes készítménybe.
-
Krémdezodoroknál a többi por alakú összetevővel előre elkeverhető, majd a recept szerint adható az olajos fázishoz.
-
Arcpakolásoknál agyagokkal és más porokkal együtt használható.
-
Szappankészítésnél a választott receptben megadott mennyiség alapján dolgozz vele.
Fontos tudnivalók
A cink-oxid finom por, ezért kimérés közben ügyelj arra, hogy a por ne kerüljön a levegőbe és ne lélegezd be. Huzatmentes munkafelületen könnyebb pontosan és tisztán dolgozni vele.
A cink-oxid fényvédő kozmetikumok egyik összetevője is lehet, azonban egy otthon összeállított recept tényleges fényvédő képessége laboratóriumi vizsgálat nélkül nem határozható meg. Fényvédelemhez bevizsgált, kész fényvédő terméket válassz.
Ha egy pontosan összeállított receptben próbálnád ki, a cink-oxid a Selymes krémdezodor DIY csomag egyik alapanyaga is.
Saját natúrkozmetikumokat készítenél?Ha szívesen elmélyülnél a natúrkozmetikum-készítésben, jó szívvel ajánljuk a NatuRéka Klubot. Videós receptek, részletes útmutatók és gyakorlati tippek segítenek abban, hogy egyre magabiztosabban készítsd el a saját kozmetikumaidat. |
