A finomított shea vaj gazdag, krémes állagával hozzájárulhat a bőr puhább, ápoltabb érzetéhez. Világos színe és enyhe, visszafogott illata miatt különösen jól illik testvajakhoz, balzsamokhoz, ajakápolókhoz és saját készítésű krémekhez. Önállóan is használhatod a szárazabb bőrterületek ápolására. A 100 g-os kiszerelés praktikus választás kisebb adag natúrkozmetikumok készítéséhez.
Mi ez a termék?
A Finomított shea vaj 100 g a sheafa (Vitellaria paradoxa) termésének magjából nyert, finomítási eljárással tisztított növényi vaj. A finomítás során a nyers shea vaj jellegzetes illata és színe nagyrészt eltávolításra kerül, így világosabb, enyhébb illatú alapanyagot kapunk.
Szobahőmérsékleten szilárd vagy félkemény állagú, a bőr melegétől fokozatosan meglágyul. Gazdag, lágyan eloszlatható textúrája miatt különösen kedvelt a szárazabb bőrterületek ápolásában. A bőrön vékony, olajos réteget képezhet, amely hozzájárulhat a nedvességvesztés mérsékléséhez és a puhább, komfortosabb bőrérzethez.
A finomított shea vaj jó választás olyan natúrkozmetikumokhoz, amelyeknél a visszafogott alapanyagillat és a világos szín előnyös. Testvajak, balzsamok, ajakápolók és krémek olajos fázisában egyaránt használható, de önmagában is alkalmas bőrápolásra.
A 100 g-os kiszerelés praktikus mennyiség a shea vaj kipróbálásához, valamint kisebb adag testvaj, balzsam vagy más saját készítésű natúrkozmetikum elkészítéséhez.
Mire használhatod?
-
Önálló bőrápoláshoz: a tenyérben felmelegített shea vajat vékonyan eloszlathatod a szárazabb bőrterületeken, például a kézfejen, könyökön, térden vagy sarkon.
-
Testvajakhoz: gazdag állagával hozzájárulhat a krémes, kellemesen eloszlatható testápoló készítmények kialakításához. Folyékony növényi olajokkal kombinálva lágyabb állagú testvajat is készíthetsz.
-
Kéz- és lábápoló balzsamokhoz: növényi olajokkal és viaszokkal együtt tartalmasabb, gazdagabb ápoló készítmények alapanyaga lehet.
-
Ajakápolókhoz: növényi olajokkal és megfelelő viaszokkal kombinálva kellemes, puha érzetet adó ajakápolók készítéséhez használható.
-
Krémekhez: az olajos fázis részeként hozzájárulhat a készítmény testesebb állagához és gazdagabb bőrérzetéhez.
-
Illatosított natúrkozmetikumokhoz: enyhe saját illata miatt jól illik olyan receptekhez, amelyekben a készítmény illatát külön választott, kozmetikai felhasználásra alkalmas illatanyag határozza meg.
-
Szappankészítéshez: a recept zsírfázisának részeként alkalmazható, és hozzájárulhat a kész szappan szilárdságához, valamint krémesebb habérzetéhez.
Neked ajánljuk
-
Ha enyhe illatú, világos színű növényi vajat keresel saját natúrkozmetikumok készítéséhez.
-
Ha testvajat, kézápoló balzsamot, ajakápolót vagy krémet készítenél.
-
Ha a szárazabb bőrterületek ápolásához gazdagabb állagú alapanyagot választanál.
-
Ha fontos számodra, hogy a készítmény illatát elsősorban a választott illatanyag határozza meg.
-
Ha kisebb mennyiségű shea vajat szeretnél kipróbálni, vagy egyszerre néhány adag natúrkozmetikumot készítenél.
Hogyan használd?
-
Önmagában: tiszta kézzel vagy spatulával vegyél ki egy kis mennyiséget, melegítsd fel a tenyeredben, majd vékonyan oszlasd el a bőrön.
-
Testápoláshoz: zuhanyzás után, enyhén nedves bőrön is használhatod. Gazdag állaga miatt érdemes kis mennyiséggel kezdeni, majd a bőröd igényeihez igazítani az adagot.
-
Testvajakhoz: a választott recept szerint kombinálhatod folyékony növényi olajokkal, például jojobaolajjal vagy mandulaolajjal. Az összetevők aránya befolyásolja a készítmény lágyságát és eloszlathatóságát.
-
Balzsamokhoz és ajakápolókhoz: a receptben szereplő növényi olajokkal és viaszokkal együtt, szükség szerint óvatosan megolvasztva használd.
-
Krémkészítéshez: a recept olajos fázisába adagold, a megfelelő emulgeálószer és elkészítési technológia alkalmazásával.
-
Szappankészítéshez: a zsiradékok egyik összetevőjeként használhatod. Az adott recepthez minden esetben pontos lúgszámítás szükséges.
Finomított vagy finomítatlan shea vajat válassz? A finomított shea vaj világosabb színű és enyhébb illatú, ezért különösen jól illik a semlegesebb alapanyagillatot igénylő készítményekhez. A finomítatlan változat ezzel szemben megőrzi jellegzetesebb természetes illatát és színét. Mindkét típus használható önálló bőrápolásra, testvajak, balzsamok és krémek készítéséhez.
Ha szívesen kipróbálnád a természetesebb illatú változatot is, a finomítatlan shea vaj 100 g-os kiszerelését is megtalálod kínálatunkban. Rendszeres, nagyobb mennyiségű felhasználáshoz pedig a finomított shea vaj 500 g-os és 1000 g-os változata is jó választás lehet.
Fontos tudnivalók
A finomított shea vaj szobahőmérsékleten szilárd vagy félkemény állagú. Meleg hatására meglágyulhat vagy megolvadhat, majd lehűléskor ismét megszilárdul. A felolvasztást és visszahűtést követően esetenként szemcsésebb állag is kialakulhat, ami a shea vaj természetes zsírsavösszetételével és kristályosodásával függ össze.
Jól lezárt csomagolásban, hőtől, fénytől és közvetlen napsugárzástól védve tárold. A minőség megőrzése érdekében tiszta, száraz eszközzel adagold, és ügyelj arra, hogy víz vagy szennyeződés ne kerüljön az alapanyagba.
Új alapanyag használatakor érdemes először kis bőrfelületen próbát végezni. Kozmetikai alapanyagként, külsőleges használatra kínáljuk.
Saját natúrkozmetikumokat készítenél?Ha szívesen elmélyülnél a natúrkozmetikum készítésben, jó szívvel ajánljuk a NatuRéka Klubot. Videós receptek, részletes útmutatók és gyakorlati tippek segítenek abban, hogy egyre magabiztosabban készítsd el a saját kozmetikumaidat. |
